Dasos Habitat Foundation on parhaillaan hankkimassa useita metsäkiinteistöjä, jotka soveltuvat suojeluun rahaston periaatteiden mukaisesti. Rahaston hallinnoima suojeltujen alueiden pinta-ala laajenee näin 3 500 hehtaariin kokoon.

Tavoitteena on muodostaa suurempia, mielekkäitä kokonaisuuksia mosaiikki-periaatteella ja muodostaa toisiinsa yhteydessä olevia suojelualueita aina kun se on mahdollista. Suuremmat suojelukokonaisuudet mahdollistavat rikkaamman geeniperimän alueita ja korkeampia monimuotoisuusarvoja.

Rahaston hallinnoimat suojelukokonaisuudet ovat kooltaan keskimäärin noin 80 hehtaaria, kun yksityiset metsänsuojelualueet ovat Suomessa vain noin 2 ha, varsinkin jos ne on muodostettu metsäsertifioinnin yhteydessä. Rahasto keskittyy metsiin, joiden painopiste on vanhemmissa ikäluokissa.

Dasos Habitat Foundation hallinnoi rahastoa, joka keskittyy metsien monimuotoisuuden ja hiilen sidonnan ja tuottamisen edistämiseen EU:n alueella ja sijoittaa institutionaalisten sijoittajien varoja.

Lisätietoja Tapani Pahkasalo, tapani.pahkasalo@dasos.fi.